Minutul din alună

Autor : Poezii pentru Copii

Ştii ce? Am o idee. Pentru că tot mi-ai spus zilele trecute că ai avea poftă să ronţăi nişte alune, hai să mergem într-un loc mai rar întâlnit. Chiar tu le vei culege; şi le vei crănţăni în voie… ca să vezi şi tu ce se poate întâmpla. Ştiu eu un copac în care sunt milioane de alune extrem de gustoase… Dar nu oricine îl cunoaşte, deoarece alunele acestea sunt speciale. Există un singur astfel de copac şi este copacul timpului. Şi ştii ce e frumos? Că în fiecare alună este ascuns un minut. Cum desfaci aluna, apare minutul. Şi de fapt, atunci când alunele se coc, ele cad din copac şi sunt purtate de vânt. La fiecare adiere, aluna se sparge şi minutul este luat de vremea care se învârteşte împrejurul copacului timpului. Dar dacă vrei să o ronţăi, cu greu poţi sparge coaja alunei. Trebuie să o crănţăni bine între dinţi ca să se spargă. Şi, de asemenea, să nu uiţi că trebuie să ai dinţi foarte puternici. Dacă nu îi ai puternici, nu ai făcut nimic; stai şi te uiţi la alună. Altfel tu nu o poţi sparge.
Dar, mai întâi de toate, trebuie să ai răbdare, deoarece aluna are nevoie de fix 60 de secunde în care să se coacă. Să nu crezi că e mult – aşteptarea trece repede. Secundele din minut dau savoarea. Dacă nu laşi suficient, va fi crudă şi în mod sigur nu îţi va plăcea gustul. Că un gust are o alună care a avut timp să se coacă în 60 de secunde – e o alună coaptă complet – … şi alt gust are o alună care nu a avut la dispoziţie decât 10 sau 40 de secunde. Să nu râzi, căci îţi vorbesc din proprie experienţă. Şi nu oricui îi dezvălui eu secretul alunei.
Aşa. După cum îţi spuneam, iei aluna, o bagi la măsele şi o spargi. În momentul în care coaja s-a crăpat, nu e nevoie să o decojeşti. Nu. Pur şi simplu secundele minutului din alună se risipesc şi dispar în cea mai mare viteză. Cu coajă cu tot. De parcă nici nu ar fi fost. Şi minutul împreună cu ele. Tu nu ai cum să le vezi, în schimb poţi simţi gustul lor neasemuit de plăcut. Sunt atât de gustoase!! Eu nu îţi pot descrie gustul lor, nu am termen de comparaţie pentru el. De aceea ţi-am explicat ce trebuie să faci pentru a încerca tu însuţi şi a te convinge de savoarea minutului din alună.

Opera Apartinand Poezii pentru Copii | |

Recomandari

Cele mai vizualizate Poezii

Nici un Comentariu »Lasati o Parere


Hosting oferit de CifTech