Toma şi baletul

Autor : Toma Caragiu
Eu nu sunt de acord cu umoristul care a spus că baletul este o artă călcată în picioare. Foarte multe spectacole umoristice se sprijină pe picioarele balerinelor. De pildă, aici în spectacolul nostru am invitat douăzeci de balerine, înalte, frumoase, blonde. Dar cum lui maestrul coregraf îi plăceau brunele am ales mai cărunte aşa cum ne-a sfătuit soţia regizorului.
 
În ceea ce priveşte înălţimea am fost unanim de acord, toate erau înalte. În afară de nepoata scenaristului care erea prea scundă. Ş-atunci, cu toate că-l iubim foarte mult pe scenarist, am lăsat-o pe nepoată-sa şi le-am schimbat pe toate celelalte nouăsprăzece.
 
Ne-am sfătuit cum să le îmbrăcăm. Operatorul a propus costume cu pene de struţ a la Moulin Rouge, pe care să le achiziţioneze personal din import… ţările… A stat trei luni cu diurnă în fulgi vest şi a adus o tonă de plummes. Plummes, pene de raţă calitatea a doua care le putem lua prin virament de la Crevedia.
 
Cu pălăriile a fost mult mai simplu, s-au propus pălării Madame du Pompadour. Dar a venit şeful serviciului personal care s-a interesat foarte discret în ce relaţii sunt eu cu Madame du Pompadour şi dacă ştiu că ea a fost şi cu… Bine, zic eu, dar ce treabă am eu cu Ludovig al XV-lea? Aşa că din proprie iniţiativă a spus să lăsăm balerinele aşa cum sunt ele cu capul gol.
 
Problema rochilor n-a fost o problemă. Decolteul… Că cine urmăreşte decolteul nu mai urmăreşte textul. Aşa c-am luat măsuri, le-am acoperit şi pe ele, şi avem şi noi acoperire. Astfel ne-am orientat spre rochia lungă de seară unde nimeni n-a avut nici o obiecţie în afara pompierului de serviciu, care a cerut să se consemneze în procesul verbal că rochia lungă de seară îngreunează fuga în caz de incendiu şi dacă este călcată pe coadă creează panică. El a cerut ca fiecare dansatoare să fie dotată cu o pelerină, din foaie de cort, solidă, comodă – toporişcă, găletuţă cu nisip şi cască de protecţie. Scenograful s-a opus categoric, a răspuns că el răspunde de costume. În consecinţă s-a renunţat la toporişcă şi s-au cumpărat târnăcoape.

CU: Toma Caragiu
TEXT: Dan Mihăescu, Grigore Pop

Opera Apartinand Toma Caragiu | |

Recomandari

Cele mai vizualizate Poezii

Nici un Comentariu »Lasati o Parere


Hosting oferit de CifTech